Tips! Förbered din e-handel och ditt lager inför Black Friday

Black Friday och Black Week är höjdpunkter för e-handelsföretag och kan innebära en kraftig ökning av försäljningen. Inför dessa dagar är det viktigt att optimera sitt lager och vara väl förberedd för att maximera försäljningen och minimera risken för eventuella problem. 

Här är fem tips från oss på Specter för att maximera försäljningen i din e-handel och skapa en bra köpupplevelse för dina kunder under Black Week:

1. Planera i förväg
Det är viktigt att planera i förväg för Black Friday. Se till att ha tillräckligt med lager av populära produkter och att planera in tillräckligt med personal för att hantera ökade ordervolymer, kundtjänstärenden och eventuella returer. Förbered även en plan kring kommunikation med kunderna om det skulle uppstå problem med till exempel beställningar eller leveransförseningar.

2. Skapa bra förutsättningar på ditt lager
Städa lagret och försäkra dig om att alla produkter är på rätt plats. Kampanjprodukter bör placeras nära packstationer för att effektivisera plock och pack. Jobba undan beställningar och leveranser som kan slutföras innan Black Week börjar.

3. Spara tid genom att plocka rätt och snabbt
Underlätta för personalen att snabbt hitta rätt produkter genom att använda lagerplatser på plocklistor och tydlig märkning på lagerhyllor. Med en högre ordervolym under Black Week ökar även risken för felplock som kan leda till missnöjda kunder och tidskrävande administration. Genom scanning av produkternas streckkod kan ni snabbt säkerställa att rätt vara skickas till rätt kund.

4. Kampanjer för hyllvärmare och fri frakt
Analysera lager- och försäljningsstatistik för att hitta produkter som säljer dåligt och binder kapital. Dessa hyllvärmare kan vara smart att köra kampanjer på under Black Week. Många kunder förväntar sig fri frakt under Black Friday. Att erbjuda fri frakt ökar chanserna att kunderna handlar från just ditt företag.

5. Ha aktuella lagersaldon
Inventera ditt lager innan Black Week för att säkerställa att du har korrekt lagersaldo för dina produkter. Lagersaldon bör hela tiden uppdateras i realtid samtidigt som beställningar läggs av dina kunder. Har du flera säljkanaler blir det extra viktigt med rätt lagersaldon i alla kanaler och på alla lager, så att dina kunder får en bättre köpupplevelse.

Hoppas du uppskattar våra tips och att du och dina kunder får en riktigt bra upplevelse under Black Friday & Black Week! Vill du veta mer om hur Specters affärssystem kan underlätta för din verksamhet är du välkommen att kontakta oss på sales@specter.se eller 0304-649450.