VARIANTHANTERING

Hantera storlekar, färger och varianter

Specter Varianthantering låter dig skapa en stor mängd variantartiklar med få moment. Du minskar onödigt rutinarbete och får bättre överblick över ditt artikelregister.

En modell, många artiklar

Vår funktion för varianthantering sparar tid och minskar dubbelarbete för dig som använder artiklar med kombinationer av egenskaper, till exempel olika storlekar och färger.

Funktionen gör det enkelt att skapa stora mängder artikelvarianter snabbt. Det vanligaste användningsområdet för Varianthantering är försäljning av kläder och skor, men vi har även kunder som använder variantartiklar för exempelvis gymutrustning och väskor.

LAGERSALDON PER VARIANTARTIKEL

Eftersom systemet skapar upp en artikel per variation kommer varje färg och storlek ha sitt lagersaldo som visas i både kopplad webshop och fysisk butik, alltid rätt lagersaldo oavsett försäljningskanal.

MÖJLIGT ATT IMPORTERA VARIANTER

Skall ni skapa en stor mängd variantartiklar kan man med fördel importera in och skapa dessa genom vårt verktyg för artikelimport/export via Excel.

MATRIS FÖR SNABBARE ORDERREGISTRERING

Spara tid vid registrering av kundorder med variantartiklar. Vid registrering av en huvudartikel på kundorder öppnas variantmatrisen där du enkelt fyller i beställt antal per variantartikel.

Du får bättre överblick över disponibla lagersaldon per variant och totalt antal registrerade artiklar per modell. Matrisinmatningen stöder både en och två dimensioner av varianter, t.ex. enbart storlek, eller kombination av färg och storlek.

Massor av fördelar

 • Arbeta med flera olika varianter av samma huvudartikel/modell
 • Skapa stort antal artiklar på ett ögonblick
 • Snabbare registrering av kundorder med variantmatris
 • Rätt lagersaldo i webbshoppen och butikskassa per variant
 • Spara massor av tid när ni skall skapa nya artiklar
 • Få inköpsförslag ner på storlek- och färgnivå (behöver funktionen Inköp)
 • Importera och skapa helt nya variantartiklar från t.ex. en Excel-fil med hjälp av vårt verktyg för artikelimport/export
 • Möjlighet att sätta olika priser per variant
 • Variantartiklar skapade i Specter kan även visas i din webbshop, med dropdown på artikeln för val av t.ex. storlek och färg (stöd för detta behöver finnas hos din webshop-leverantör och i deras Specter-koppling)

Kontakta oss för ett trevligt samtal

Vill du veta mer om hur Specter kan hjälpa just ditt företag?
Fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi dig snarast för ett första samtal. Självklart kan du också ringa direkt på 0304-649400. Vi ser fram emot din kontakt.

  När du – som representant för ett företag eller motsvarande – anger dina uppgifter ovan kommer Specter även att använda dessa uppgifter för att skicka ut information och nyheter som vi tror kan vara av intresse för dig. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick. Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.