Integrationer

Shopify

Svenska e-handlare och retailers som använder Shopify’s e-handelsplattform kan effektivisera sina affärsflöden genom att ansluta sin webbshop mot Specters affärssystem (ERP) och kassasystem (POS).

Läs mer Kontakta oss

En global e-handelsplattform

Shopify är en kanadensisk e-handelsplattform men har de senaste åren ägnat mycket tid till att etablera sig på den svenska marknaden. Idag är dom en av Sveriges mest använda e-handelsplattformar. Plattformen har blivit väldigt populär bland såväl startups och entreprenörer som till större företag och varumärken. Därmed kan du som användare växa med plattformen och på så sätt känna dig trygg med att plattformen även täcker dina framtida behov.

Fördelar med Shopify och Specter ERP och POS

Säljkanaler knyts ihop
Med Shopify integrerat med Specter kan du sälja online med egen e-handel och på marknadsplatser. Sälj i egna fysiska butiker eller till återförsäljare. Med Specter samlas all försäljning i ett system, där alla säljkanaler och lager är sammankopplade i realtid. Detta ger dig total överblick och kontroll på alla order, kunder, produkter och lagersaldon.

Inköp och Logistik – WMS
Med Specters kraftfulla inköps- och lagerhantering kan du optimera flödet från inventering, inköpsbehov, inleveranser och lagerbokföring till effektivt plock och pack för snabba leveranser till dina kunder. Med integration till nShift kan frakthanteringen effektiviseras och hela leveransflödet skötas i Specter.

Omnikanal med POS
Med Specters kassasystem (POS) kopplat till Shopify kan du få ett sömlöst flöde för omnihandel, med korrekta lagersaldon i din webbshop, hantering av click & collect samt smidigt för kunderna att göra returer oavsett vilken kanal de handlat i. Specter POS är ett certifierat och godkänt kassaregister som uppfyller Skatteverkets krav.

OSS-moms och bokföring
Med Specter blir administrationen och redovisning av moms enkel vid försäljning till konsumenter utomlands, till exempel inom EU eller till Norge. Dessutom skapas bokföringsunderlag automatiskt av t.ex. försäljning, lagerförändringar och inköp. Du kan även använda resultatenheter för att följa upp olika säljkanaler eller länder.

Hur kan Shopify och Specter kopplas ihop?

  • Med en koppling mellan Shopify och Specters affärssystem (ERP) och kassasystem (POS) kan man till exempel synka lagersaldon, kunddata, orderdata, leveransstatus och artikeldata mellan systemen.
  • Synkningen sker normalt automatiskt och i realtid då både Specter, Shopify och integratörspartners lösningar är molnbaserade.
  • Vi samarbetar med ett flertal partners som erbjuder integration mellan Specter och Shopify. Bland dessa partners finns Junipeer, Sello och Sharespine. Med hjälp av integratörerna synkas data automatiskt mellan Specters affärssystem och din webshop. Hur kopplingen fungerar i detalj kan skilja sig mellan dessa integratörer, kontakta därför alltid vår partner för att få mer information om deras koppling.
  • Det finns i nuläget ingen Specter-app i Shopify’s App Store. Detta är dock inget som hindrar att koppla ihop Shopify och Specter via en integratörspartner. Kontakta oss för mer information.

Fler smarta integrationer i Specter

Svea

Svea har en komplett checkout lösning innehållande alla betalsätt dina kunder efterfrågar för både privatpersoner och företag. Du som e-handlare måste inte låsa dig i något färdigt paket, Svea kan skräddarsy en lösning för dig.

Läs mer

nShift

Automatisera din frakthantering med vår koppling till nShift. I nShift Delivery finns det stöd för ledande transportörer som t.ex. Postnord, DHL, Bring, DB Schenker och DSV. Vid utleverans i Specter skickas fraktinformation direkt till nShift Delivery.

Läs mer

WooCommerce

WooCommerce är en kraftfull e-handelslösning som gör det möjligt att sälja vad du vill på nätet. WooCommerce är ett plugin till plattformen WordPress, en av världens mest populära CMS och bloggplattform.

Läs mer

Kontakta oss för ett trevligt samtal

Vill du veta mer om hur Specter kan hjälpa just ditt företag?
Fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi dig snarast för ett första samtal. Självklart kan du också ringa direkt på 0304-649400. Vi ser fram emot din kontakt.

    När du – som representant för ett företag eller motsvarande – anger dina uppgifter ovan kommer Specter även att använda dessa uppgifter för att skicka ut information och nyheter som vi tror kan vara av intresse för dig. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick. Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.