Integrationer

Effektiv bokföring för e-handel och retail med Fortnox

Kombinationen Specter och Fortnox ger retailers och e-handlare en både effektiv bokföring och ett affärssystem som förenar alla säljkanaler och lager i realtid.

Läs mer Kontakta oss

Hur hjälper denna integration mig?

Integration med Fortnox för automatisk bokföring

Med Specters integration till Fortnox bokföringsprogram kan ditt företag dra nytta av en sömlös lösning för automatisk bokföring. Genom att kombinera Specters och Fortnox styrkor, får varje del av din verksamhet ett kraftfullt systemstöd som effektiviserar det dagliga arbetet med optimerade flöden för orderhantering, butiksförsäljning, lager, inköp, plock & pack, logistik, betalningar och ekonomi.

ERP och POS för framgångsrik e-handel och retail

Specters molnbaserade affärssystem (ERP) och kassasystem (POS) är anpassade för att möta behoven hos mindre och medelstora företag som säljer fysiska produkter. Genom smarta funktioner och smidiga integrationer strävar vi efter att skapa möjligheter för ditt företag att arbeta effektivare och öka lönsamheten.

Förena alla säljkanaler och lager, i realtid

Med Specter samlas all försäljning från dina webbshopar, marknadsplatser, fysiska butiker eller återförsäljare i ett system. Detta ger effektiv hantering av alla order, kunder och produkter. Optimera ditt varuflöde från inköpsbehov till snabbt plock och pack med den kraftfulla inköps- och lagerhanteringen. Förbättra din lagerstyrning, få rätt lagersaldo överallt och ge en smidig köpupplevelse för dina kunder.


Fördelar med Specter Retail ERP


Orderhantering

Effektiv orderhantering och plock & pack med streckkoder, lagerplatser och plocklistor. Fraktbokning och etikettutskrifter. Skapa order med betalsätt som t.ex. fakturor till företagskunder.

Integrera med e-handel

Synka order, kunder, produkter, lagersaldo och leveransstatus mellan webbshop (t.ex. Shopify eller WooCommerce) och Specter. Smidiga betalflöden och bokföring med kopplingar till Klarna och Svea.

Fysiska butiker

Kassasystem (POS) och integrerad betalterminal för butiker eller Pop Up stores. Lagersynk för multipla lager till webbshop och stöd för Click & Collect. Fungerar på PC, Mac m.m. Godkänt av Skatteverket.

Lagerhantering

Lagersystem (WMS) för ett eller flera lager. Fysiskt och disponibelt lagersaldo samt lagerrörelser. Inventering med scanner. Variantartiklar för t.ex. storlekar. Rapporter för lagervärdering. Integrationer till 3PL.

Inköp

Optimera lagernivåer med inköpsförslag utifrån behov och beställningspunkter. Skicka inköpsorder till leverantörer. Inleverans med scanning av streckkoder. Stöd för dropship och beställningsvaror.

Ekonomi

Automatisk avstämning av betalningar med t.ex. Klarna. EU-moms och OSS-rapport. FIFO lagervärdering. Dagsavslut med Z-rapport (POS). Alla ekonomiska affärshändelser skapar automatiskt enskilda verifikat.

Så här fungerar integrationen

 • Affärshändelser för försäljning, inbetalningar, krediteringar, lager (FIFO) och dagsavslut m.m. skapar automatiskt enskilda verifikat i Specter. Dessa synkas direkt till Fortnox och håller din bokföring uppdaterad.
 • Specters kopplingar till Klarna & Svea automatiserar bokföring av betalningar, återbetalningar och avgifter. Verifikaten synkas automatiskt till Fortnox.
 • Kassakvitton och dagsavslut (Z-rapport) i Specter POS skapar automatiskt enskilda verifikat, dessa synkas automatiskt till Fortnox.

Vad är fördelarna med integrationen?

Specter + Fortnox sparar tid med minskad administration

Kombinationen Specter och Fortnox ger e-handlare och retailers det bästa av två världar. Integrationen synkar automatiskt bokföringsdata för ekonomiska affärshändelser från Specter och bokför dessa i Fortnox. Detta förenklar den dagliga bokföringen och ger en effektiv redovisning samt aktuell ekonomisk överblick i Fortnox, vilket sparar tid och möjliggör bättre ekonomiska beslut.

Kontakta oss!

Vill du veta mer om Specter och integrationen till Fortnox? Eller är du en befintlig kund till Specter och vill beställa integrationen? Kontakta oss på telefon 0304-649450 eller via formuläret.

  När du – som representant för ett företag eller motsvarande – anger dina uppgifter ovan kommer Specter även att använda dessa uppgifter för att skicka ut information och nyheter som vi tror kan vara av intresse för dig. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick. Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

  Om Fortnox

  Fortnox är en företagsplattform med produkter inom bland annat redovisning, fakturering, finansiering och medarbetare. Kunderna får också tillgång till andra företagstjänster och till hundratals externa system genom partnersamarbeten.

  Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholms huvudlista.

  För ytterligare information se www.fortnox.se.