Specter sponsrar Midsummer Match Cup 2019 i Skärhamn

Ett helt nytt koncept för match racing i världen

Det har funnits stora tävlingar med mixade team tidigare, till exempel Volvo Ocean Race, där reglerna gjorde det fördelaktigt för teamen att kvotera in kvinnliga seglare. I år har det tagits ytterligare ett steg längre och introducerar nu ett helt nytt koncept där män och kvinnor tävlar på lika villkor. Midsummer Match Cup blir den första Match Racingtävlingen i världen där reglerna säger att varje lag som tävlar måste vara mixat, med minst två damer och två herrar.

Välkomna till vårt Skärhamn

För seglare har Skärhamn alltid varit en viktig hamn, vare sig det handlat om de första segeldrivna fiskebåtarna, fraktskutor eller fritidsseglare. När Skärhamn nu blir hemmahamn för världens första regatta för mixade team, blir det återigen havet som kommer i centrum. Som åskådare kan du följa tävlingen från klipporna som omgärdar hamnen i tre väderstreck, men du kan också njuta av allt det bästa av både natur och kultur – från pinfärska skaldjur, salta bad, promenader i trånga gränder och bohusberg till konst i världsklass på Nordiska Akvarellmuseet.

Vi på Specter tycker att det känns oerhört roligt att få vara med att sponsra denna cup, som också är den första i sitt slag, och dessutom här i Skärhamn. Tisdagen den 25:e juni drar festligheterna igång nere i hamnen, ett stenkast från vårt kontor. Gå gärna in på Midsummer Match Cup’s hemsida eller besök deras sida på Facebook för att läsa mer om programmet som pågår 25-29 juni.