Snabbare kassaköp med kontaktlös betalning!

Nu kan du erbjuda kunder i din butik att ”blippa” sitt betalkort. De främsta fördelarna med kontaktlösa betalningar är snabbhet och enkelhet, för både konsumenten och handlaren.

I samarbete med vår partner Bambora har vi gjort en uppdatering för att stödja kontaktlösa betalningar, så kallad contactless (NFC). Det innebär att kortkunden kan blippa sitt kort intill terminalens NFC-läsare. Är beloppet under 200 kronor går köpet igenom automatiskt, är beloppet högre krävs PIN-kod precis som vid ett köp gjort med chip. Stödet avser kortterminaler som är kassakopplade till vår butikskassa Specter POS.

Med Bamboras kortterminaler kan du ta emot betalningar från de vanligaste korten VISA, Mastercard och Maestro (med möjlighet att lägga till American Express och Diners club), samt nu även “blippbetalningar” och mobila plånböcker såsom Apple-, Samsung- och Android Pay.

Ett nytt regelverk från VISA och Mastercard kräver att alla kortterminaler (som sålts efter 1 januari 2017) skall ha stöd för kontaktlösa betalningar. Du som har en terminal från Bambora som är kopplad till Specters butikskassa behöver därför uppdatera er kassainstallation snarast. Mer information finns på vårt Hjälpcenter.