Specter stärker API för omnikanal och B2B e-handel

Som ytterligare ett led i att erbjuda ett kraftfullt webbaserat affärssystem för omnikanalshandel har vi gjort en stor utvecklingsinsats för att möta efterfrågan kring ett ännu mer omfattande API.

Vi har utökat vårt API med nya möjligheter till att göra avancerade realtidsintegrationer mellan t.ex. e-handelsplattformar och vårt affärssystem. Den senaste uppdateringen av API’t är speciellt användbar inom B2B-segmentet.

Eftersom Specter dessutom har helt integrerad kassafunktionalitet för fysiska butiker blir det enkelt och kostnadseffektivt att ha Specter som navet i sin omnikanalslösning.

Specters API har nu uppdaterats med stöd för:

 • Hämta kunddata från Specter – alltid aktuellt och uppdaterat kundregister i webshop, affärssystem och butikskassor.
 • Hämta prislistor från Specter – du behöver enbart administrera prislistor i affärssystemet, t.ex. om olika prislistor används för privatkunder och återförsäljare.
 • Hämta fler orderstatusar, som t.ex. gjorda delleveranser, förväntat leveransdatum, status på kopplade inköpsorder m.m. Minska kundtjänstfrågor genom att visa relevant order- och leveransinformation för dina kunder på “mina sidor”.

API’t har sedan tidigare stöd för t.ex.:

 • Skicka in och skapa offert i Specter, erbjud kunder möjlighet att få offert innan beställning. Med Specters offert-flöde kan kund beställa direkt från offert-mailet.
 • Hämta lagersaldo per lager eller fysiska butiker – webbshop kan visa lagersaldon per lager och butiker.
 • Koppla webshop-order till olika lager i Specter, möjliggör Click & Collect flöde där kund kan hämta och betala i vald fysisk butik genom Specter Butikskassa.
 • Hämta eller skicka in huvudartikel och kopplade variantartiklar, t.ex. storlekar och färger – enklare administration av variantartiklar.
 • Använd Specter som produktdatabas för alla säljkanaler – hämta artikeldata, artikeltexter och meta-information m.m. till t.ex. kopplad webshop.
 • Uppdatera lagersaldo i realtid i webshop när försäljning eller inleverans sker i Specter.
 • Multishop – låt Specter styra olika priser per webshop och vilka artiklar som skall visas i respektive webshop.
 • Multishop – skicka in webshop-ID till Specter för att få t.ex. olika logos på kunddokument, koppla varje webshop till en egen resultatenhet m.m.

Om du vill utöka integrationen mellan din webshop och Specter, kontakta din leverantör av e-handelsplattform eller integrationspartner för en diskussion kring behov.

Vi på Specter kan hjälpa dig med projektledning och förstudie, kontakta oss gärna!

Observera att kopplingen och vilken information som synkroniseras mellan webshop och Specters affärssystem varierar mellan våra e-handels- och integrationspartners, som själva utvecklar, säljer, driftar och supporterar sin Specter-koppling.